Жълт код за проливни валежи е издаден за областите Монтана, Враца,

...
Жълт код за проливни валежи е издаден за областите Монтана, Враца,
Коментари Харесай

Жълт код за проливни валежи в 5 области

Жълт код за проливни превалявания е издаден за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч и София - област.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. През деня ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад и с него стоплянето ще продължи. Максималните температури ще са най-вече сред 28° и 33°, София - 28°.

В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в масивите в западната половина на страната, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Максималните температури ще са от към 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по най-северното крайбрежие - 3 бала.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР